Eveniment

Fondul Proprietatea asteapta consultantul financiar

08.01.2008, 17:48 12

Firmele care doresc sa devina consultant financiar al Fondului Proprietatea trebuie sa depuna ofertele pana la
25 ianuarie, iar selectia se va realiza in trei etape, din care prima faza, cea de preselectie, are ca termen final data de 1 februarie.
Serviciile de consultanta financiara sunt legate, in principal, de selectarea societatii de administrare a Fondului, dar exista posibilitatea ca firma de consultanta sa asigure si alte servicii ulterioare, cum ar fi evaluarea ulterioara a activitatii societatii de administrare selectate si elaborarea politicii de investitii, potrivit anuntului de participare la selectie.
Procesul de selectie a consultantului financiar se va derula in trei etape, in prima faza, de preselectie, urmand sa fie desemnati intre doi si patru candidati, care vor fi anuntati pana la 1 februarie.
"Avand in vedere complexitatea si gradul de specializare necesar prestarii de servicii de consultanta financiara catre Fond, se considera ca specificatiile si detaliile aferente sferei serviciilor apte sa raspunda nevoilor Fondului, inclusiv durata acestora si varianta adecvata de plata, vor putea fi stabilite intr-o maniera optima inclusiv pe baza propunerilor si sugestiilor unor astfel de specialisti", se mentioneaza in anuntul de participare.
In etapa a doua vor fi admise persoane juridice care au avut in ultimii trei ani cel putin trei clienti a caror valoare a activelor detinute sau administrate depaseste 100 mil. euro pe client.
De asemenea, firmele trebuie sa fi avut o experienta semnificativa, de minimum trei ani, in acordarea serviciilor de consultanta financiara societatilor sau fondurilor de investitii, companiilor de administrare a activelor si altele asemenea.
Firmele de consultanta trebuie sa fi avut in 2005 si 2006 o cifra de afaceri de cel putin 50 mil. euro, o alta conditie fiind existenta unei asigurari de raspundere profesionala pentru o suma asigurata de cel putin 10 mil. euro.
La etapa a doua, de dialog cu candidatii, vor participa firmele preselectate care semneaza un acord de confidentialitate cu Fondul.
In cadrul acestei etape se va ajunge la un acord privind sfera serviciilor de consultanta financiara care sa acopere toate necesitatile Fondului. In baza acestei intelegeri, candidatii vor elabora si vor depune oferta finala.
Etapa a treia presupune evaluarea ofertelor finale depuse pe baza criteriului ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic si selectarea consultantului cu care se va incheia contractul de prestari servicii negociat si agreat in prealabil in cadrul etapei a doua, de dialog cu candidatii.
O licitatie pentru desemnarea consultantului de strategie al Fondului Proprietatea a mai fost organizata in luna aprilie a anului 2006, dar contractul cu societatea britanica selectata, Cordea Savills, nu a fost finalizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO