Eveniment

Fonduri suplimentare pentru parcuri industriale

21.11.2003, 00:00 15



Deputatii si senatorii au adoptat ieri pe articole proiectul bugetului de stat pe 2004 si urmau sa finalizeze discutiile pe anexele acestuia. La discutiile pe aceasta sectiune parlamentarii au aprobat suplimentarea cu 30 de miliarde de lei a sumelor destinate parcurilor industriale. Ministrul finantelor Mihai Tanasescu s-a declarat de acord cu adaugarea celor 30 de miliarde de lei la suma de 364,6 miliarde propusa deja a fi alocata pentru subcapitolul "Alte cheltuieli pentru actiuni economice" din legea bugetului.



Alocarea suplimentara s-a produs in urma unui amendament al senatorului PSD Ion Seche - respins anterior de Comisiile pentru buget-finante - care insa propusese aprobarea a 32 de miliarde de lei in plus pentru parcurile industriale din judetul Brasov. In schimb, Tanasescu a precizat ca cele 30 de miliarde pe care a fost de acord sa le aloce sunt destinate tuturor parcurilor industriale.



La solicitarea senatorului liberal Nicolae Vlad Popa, de a fi vizata in special societatea Roman-Brasov, ministrul Finantelor a aratat ca nu poate fi vorba despre o repartizare punctuala catre un oras sau altul, ci de o suma globala ce va fi alocata de ministerul de resort, in functie de prioritati.



Una dintre disputele putere-opozitie, in timpul dezbaterilor a fost modul in care gestioneaza guvernul veniturile din privatizare. PNL a propus ca in buget sa fie alocate explicit 1.000 de miliarde de lei pentru despagubirea fostilor proprietari de imobile si terenuri, bani care sa provina din venituri din privatizare. Liberalii crereau ca in bugetul sa se precizeze explicit domeniile spre care vor indrepta veniturile din privatizare, in caz contrar acuzand guvernul de lipsa de transparenta.



Ministrul finantelor a respins acuzatiile liberalilor aratand ca in Ordonanta 111 sunt mentionate destinatiile acestor fonduri. "Veniturile din privatizare nu pot fi folosite aiurea in tramvai de guvern. Destinatiile bugetare sunt aprobate de catre Parlament. Deci nu exista posibilitatea de deturnare de fonduri cum incearca opozitia sa sustina", a spus Tanasescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO