Eveniment

Fostul director general al Electrica Bucuresti, retinut de PNA

28.06.2005, 19:51 59

Procurorii anticoruptie l-au retinut ieri pe fostul director general al societatii Electrica Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu, pentru luare de mita, informeaza Parchetul National Anticoruptie (PNA).

Tribunalul Timis va hotari daca Boghiu va fi cercetat in stare de arest, procurorii care l-au retinut, in baza unei ordonante de 24 de ore, solicitånd instantei emiterea unui mandat pe numele fostului director general al Electrica Bucuresti.

Potrivit sursei citate, Silviu Lucian Boghiu - fost director general al SC Electrica Bucuresti, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului - acuzat de luare de mita si asociere in vederea savårsirii de infractiuni, ar fi a??sprijinit o grupare infractionala sa comercializeze produse electrice contrafacute, determinånd functionarii din subordine sa dispuna plata preferentiala a acestora, la preturi supraevaluatea??.

In schimbul interventiilor sale la mai multe unitati din tara, Boghiu ar fi primit un autoturism Audi A8, evaluat la 2,5 mld. lei.

Potrivit Parchetul National Anticoruptie, dosarul privind Electrica Banat - in care au fost arestate deja 11 persoane - priveste o retea de criminalitate economica organizata care a provocat, potrivit evaluarilor de påna acum, un prejudiciu de o suta de miliarde de lei bugetului de stat.

Procurorii anticoruptie sustin ca in acest caz este vorba despre o adevarata retea infractionala de crima organizata in materie economica, ce a prejudiciat statul prin achizitia ilegala si la preturi supraevaluate, de catre societati comerciale de stat, a unor produse electrice contrafacute de la diversi agenti economici.

Printre cei arestati se numara Ioan Livius Milea (fostul director general al Electrica Banat), Dan Viorel (fostul director general la Societatea de intretinere, Servicii Energetice Electrice Banat), Gheorghe Erimescu (fost director comercial) si Iulia Crudu (fost sef serviciu aprovizionare la Societatea de intretinere, Servicii Energetice Electrice Banat).

Livius Milea si Viorel Dan, precum si ceilalti doi functionari din cadrul societatii au fost arestati in 8 aprilie, ulterior fiind retinute alte cinci persoane. Trei dintre cei cinci arestati - Calin Vasile, Dumitru Gheorghe si Ioan Spiridon - sunt oameni de afaceri, iar ceilalti doi - Gabriela Gostinar si Emanuel Soroiu - sunt angajati la Administratia Finantelor Publice din sectorul 2 al Capitalei si, respectiv, la Grada Financiara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO