Eveniment

Funcţionarii publici intră în grevă generală pe 27 septembrie

Funcţionarii publici intră în grevă generală pe 27 septembrie
14.09.2010, 11:47 36

Funcţionarii publici vor declanşa greva generală pe termennelimitat din 27 septembrie, a anunţat, marţi, liderul SindicatuluiNaţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu,apreciind că "funcţionarul public este flămâmd şi îndatorat", scrieMediafax.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 34.000 defuncţionari publici afiliaţi la Sindicatul Naţional alFuncţionarilor Publici vor intra în grevă generală pe termennelimitat, din 27 septembrie, cerând revenirea la salariul avutînainte de diminuarea cu 25%, stoparea disponibilizărilor şiprotecţia juridică a funcţionarilor publici.
Preşedintele SNFP a spus că este posibil ca Federaţia Naţională aSindicatelor din Administraţie să se solidarizeze cu greva generalăa SNFP.

"Dacă vom reuşi să corelăm acţiunile sindicale şi cu altefederaţii, putem devansa data grevei generale în 22 septembrie,atunci când va fi un mare miting în Capitală, dar noi nu vom maiparticipa la pichetări şi mitinguri pentru că nu am rezolvat nimiccu aceste proteste", a afirmat Sebastian Oprescu. Citiţi mai multdespre greva generală a funcţionarilor publici pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO