Eveniment

Gabriela Firea propune ca Parcul Herăstrău să se numească Parcul Regele Mihai

Gabriela Firea propune ca Parcul Herăstrău să se...

Autor: Nicolae Oprea

19.12.2017, 14:47 68

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus ca numele Parcului Herăstrău să fie schimbat în Parcul Regele Mihai I, proiectul de hotărâre fiind introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marţi. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că propune schimbarea denumirii Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei.

Un proiect de hotărâre asemănător a fost propus şi de consilierii liberali din Consiliu. Grupul consilierilor generali PNL a propus atribuirea denumirii de „Bulevardul Regele Mihai I al României” segmentului din şoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

"Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război şi ulterior într-o lume cenuşie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acţiunile sale, a contribuit la sfârşitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru vieţile salvate”, se mai arată în propunerea consilierilor PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO