Eveniment

Gateway renunta la electronicele multimedia

20.07.2004, 00:00 11

Producatorul american de computere Gateway, care a lansat o adevarata moda anul trecut incepand sa vanda produse electronice (televizoare, DVD-playere, proiectoare digitale, playere de muzica) a anuntat ca renunta la aceste activitati pentru a-si consolida afacerile IT.
Compania va continua sa vanda televizoare cu ecran plat sub brandul sau, dar a a anuntat ca renunta la celelalte echipamente electronice multimedia, inclusiv la mult laudatul Media Center PC, care ar fi trebuit sa fie atractia principala pentru cosnumator. Oficialii Gateway spun ca vor sa revina in profitabilitate in 2005, dupa ani de probleme financiare, restructurari si concedieri.
Decizia Gateway ar putea reprezenta un semnal de alarma pentru ceilalti producatori IT care au intrat puternic pe piata electrocasnicelor. Atat HP cat si Dell s-au declarat in ultimul an interesate de aceasta piata si au lansat produse multimedia.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels