Eveniment

Gheorghe Patrascu este noul arhitect-sef al Capitalei

04.09.2008, 19:05 317

Gheorghe Patrascu, fost director general al Directiei Generale de Dezvoltare Teritoriala din cadrul Ministerului Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), a fost numit in pozitia de arhitect-sef al Capitalei, functie pe care o va ocupa incepand cu data de 8 septembrie, au anuntat reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti.
Patrascu il inlocuieste in aceasta pozitie pe Adrian Bold, care a fost demis la scurt timp dupa ce postul de primar general al Capitalei a fost ocupat de catre Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu a spus ca numirea este facuta pentru o perioada de sase luni, pana la organizarea concursului pentru acest post, potrivit Mediafax.
Pozitia de arhitect-sef este una cheie in organigrama Primariei Generale a Capitalei, tinand cont ca prin semnatura acestuia sunt aprobate autorizatiile de constructie pentru proiecte de ordinul sutelor de milioane de euro.
Potrivit declaratiei de avere completate si publicate de Patrascu la data de 21 august a acestui an pe site-ul MDLPL, acesta detine in depozite bancare aproximativ 165.000 de euro, trei autoturisme - Volkswagen Passat, Volkswagen Polo si Tico -, precum si patru locuinte - un apartament in Bucuresti, o casa si un apartament in Sibiu, precum si o alta casa in localitatea Saliste din judetul Sibiu.
Singurele proprietati imobiliare cumparate sunt apartamentul din Bucuresti si jumatate din casa din Sibiu, restul fiind mosteniri.
Patrascu detine si o serie de terenuri in Sibiu, majoritatea obtinute in urma unor mosteniri.
Primarului general i-a fost inaintat astazi de catre reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor Bucuresti, ai Universitatii de Arhitectura Ion Mincu si ai Registrului Urbanistilor din Romania o lista cu sapte propuneri pentru comisia tehnica de urbanism si amenajarea teritoriului, care se vor intalni saptamana viitoare cu reprezentantii respectivei comisii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO