Eveniment

Gorghiu are un vinovat: Nicuşor Dan ar fi ajuns primar dacă ar fi accepta propunerea PNL

Gorghiu are un vinovat: Nicuşor Dan ar fi ajuns primar...

Autor: Cătălina Mănoiu

07.06.2016, 09:06 4010

"Dacă Nicuşor Dan ar fi acceptat propunerea PNL astăzi ar fi ajuns primar", a comentat Gorghiu.

Candidatul USB la Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat săptămâna trecută că liberalii au condiţionat realizarea sondajului de opinie de promisiunea sa că se va retrage, precizând că alegătorii săi s-ar simţi trădaţi de o alianţă cu PNL. El a arătat că nu a acceptat să se retragă din cursa electorală pentru că liberalul Cătălin Predoiu nu atrage voturile anti-sistem.

"Domnul Predoiu a propus un sondaj şi a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi între noi în acest sondaj să îl susţină pe celălalt. Noi am spus că asta înseamnă o alianţă, ceea ce publicul nostru în mod vădit nu doreşte. În schimb, există un public anti-PSD, care doreşte să voteze în cunoştinţă de cauză pe acel candidat care stă mai bine, care are cele mai mari şanse să bată PSD-ul şi pentru asta suntem de acord să facem sondajul, adică o casă internaţională de sondaje, supravegheată şi de USB şi de PNL, să facă un sondaj care să spună bucureştenilor cine are cele mai mari şanse să o bată pe Firea. PNL-ul nu a fost de acord cu această variantă, în absenţa promisiunii de retragere", a declarat candidatul USB.

Surpriza anului în turism: Unde puteţi călători cu Lidl şi la ce preţuri. Galerie FOTO

El a subliniat că Predoiu nu are şanse pentru că nu atrage voturile anti-sistem.

"Noi cerem retragerea domnului Predoiu de când a intrat în competiţia asta electorală, o cerem susţinând că nu are nici o şansă. Sunt două publicuri: unul anti-sistem, care vine către mine (...) şi altul care ar vrea orice în afară de PSD. Acest prim public anti-PSD şi PNL nu o să voteze niciodată candidatul PNL, deci candidatul PNL nu o să aibă niciodată suficiente voturi ca să bată PSD-ul", a argumentat Nicuşor Dan.

Săptămâna trecută liberalii susţineau că Predoiu ar fi al doilea în preferinţele electoratului.

"Partidul Naţional Liberal şi-a făcut propriile măsurători. Ştim cu certitudine cine este candidatul dreptei cel mai bine plasat, Cătălin Predoiu. Cătălin Predoiu este cel care poate s-o învingă pe doamna Firea şi la o distanţă consistentă de domnul Nicuşor Dan. Cătălin Predoiu 30%, doamna Firea 36%-37%, domnul Nicuşor Dan 18%, cam acestea sunt orientativ cifrele pe care le aveam în cursul săptămânii trecute", a declarat vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO