Eveniment

Grindeanu îi răspunde lui Dragnea: Nu asta ar trebui să fie preocuparea unui şef de partid

Grindeanu îi răspunde lui Dragnea: Nu asta ar trebui...

Autor: Departamentul Politic

05.07.2017, 14:32 1569

”Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituţionalist ca să ştii că votul la moţiunea de cenzură e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca preşedinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moţiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor. Să îţi ameninţi propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituţional, este secret - toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Declaraţia vine după ce preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că Birourile permanente reunite au fost convocate pentru a da un punct de vedere CCR privind sesizarea depusă de fostul premier Sorin Grindeanu, el opinând că votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu.

„Eu cred că, până la urmă, votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu. S-a votat când secret, când la vedere în Parlament. Cred că important este votul. Cred că un om care are personalitate - şi au fost oameni cu mare personalitate - au votat invers, tot la vedere. (...) Eu nu am pregătirea constituţională a domnului Sorin Grindeanu, drept pentru care am rugat specialiştii în Constituţie şi în drept din Parlament şi ei vor face materialul către CCR”, a spus Dragnea.

Sorin Grindeanu a sesizat săptămâna trecută CCR pe motiv că votul din Parlament, pentru moţiunea de cenzură care a dus la demiterea Cabinetului său, nu a fost unul secret, iar mulţi aleşi au arătat bilele înainte de a le introduce în urne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels