Eveniment

Guvernul va da bani la rectificarea bugetară pentru spitale, pensii şi administraţiile publice

Guvernul va da bani la rectificarea bugetară pentru spitale, pensii şi administraţiile publice

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

16.10.2012, 00:00 56

Guvernul va aloca la rectificarea bugetară sume suplimentare pentru spitale, indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, plata arieratelor către firme şi a pensiilor recalculate, banii provenind din taxele pe licenţele telecom şi redistribuirea de la unele poziţii bugetare.

Ultima rectificare bugetară a fost efectuată de Guvern în 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei fiind daţi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Guvernul va aloca la rectificarea de la sfârşitul lunii octombrie sume suplimentare la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru finanţarea spitalelor, pe fondul creşterii numărului de bolnavi în acest an faţă de cel estimat iniţial, arată Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Totodată, se vor da bani în plus pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav, ca urmare a nerealizării veniturilor proprii de către autorităţile administraţiei publice locale. "Ca urmare a analizării situaţiilor primite în lunile septembrie şi octombrie de la autorităţile locale cu privire la numărul persoanelor cu dizabilităţi şi a asistenţilor personali, a reieşit faptul că sumele alocate cu această destinaţie nu acoperă necesarul pentru finanţarea acestor cheltuieli până la finalul anului 2012", se spune în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO