Eveniment

Guvernul va suplimenta cu 1,6 mld. lei fondul de rezervă bugetară, la 1,7 mld. lei

Autor: Mediafax

17.11.2010, 16:00 21

Guvernul va suplimenta fondul de rezervă bugetară cu 1,6miliarde lei (370 milioane euro), la rectificarea programată pentruaceastă lună, astfel că va avea la dispoziţie 1,7 miliarde lei decheltuit în decembrie, inclusiv pentru plata arieratelor, audeclarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

"Proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară are oprevedere care stabileşte că de la Fondul de rezervă la dispoziţiaGuvernului se va putea face şi plata arieratelor", au precizatsursele citate.

Majorarea propusă de Guvern, de aproape 400 de milioane euro,reprezintă cea mai mare sumă alocată vreodată la o rectificarecătre Fondul de rezervă bugetară.

Introducerea posibilităţii ca arieratele să fie plătite de laFondul de rezervă arată că achitarea facturilor restante nu va maifi aprobată de către ordonatorii principali de credite, centralisau locali, ci direct de primul ministru, respectiv Emil Boc.Citiţi mai mult despre fondul de rezervă bugetară pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO