Eveniment

HARTA seismică a Europei. Câte cutremure au fost în România de la începutul lui 2013 până acum

HARTA seismică a Europei. Câte cutremure au fost în...

Autor: Gândul

20.08.2013, 10:30 1729

Un nou studiu realizat la nivel european a pus România pe jar, după ce rezultatele sale au au arătat că ţara noastră se află în topul zonelor cu cel mai mare risc seismic.

Cotidianul LeMonde a publicat recent mai multe hărţi întocmite de specialişti din mai multe ţări europene în cadrul programului SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe), avertizând că în următorii 50 de ani se vor produce „cutremure fără precedent”. Astfel, România, Italia, Turcia şi Grecia sunt statele care ar putea resimţi cele mai puternice seisme.

Contactat de gândul, Gheoghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a explicat că informaţiile date publicităţii în urma studiului la care au lucrat specialişti din 60 de ţări, înclusiv din România, nu trebuie percepute drept un „avertisment”,

„Este un proiect al cărui scop final este realizarea unei hărţi de hazard seismic pentru fiecare ţară în parte, pentru următorii 50 de ani. Dar nu vine să precizeze în mod sigur, nu este o hartă de predicţie”, a explicat prof. Mărmureanu.

Citiţi mai multe detalii aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO