Eveniment

Hotelierii: exproprierile visate de Udrea, un abuz

Hotelierii: exproprierile visate de Udrea, un abuz

Autor: Liviu Iancu

11.07.2011, 00:05 374

Hotelierii consideră abuzivă intenţia ministrului dezvoltăriiregionale şi turismului, Elena Udrea, de a-i expropria pe cei careau hoteluri pe litoral aflate în paragină sau închise şi susţin căinvestiţiile pot fi stimulate doar prin crearea unor facilităţifiscale.

"Sunt siderat. După ce ai luat bani de la ei, ce faci, le ieiîna­poi hotelurile? (...) Unii încearcă să vândă hotelurile, dar nule cumpără nimeni. Este proprietatea lor, au platit-o şi nu poţi săle-o iei", a declarat Radu Enache, proprietarul lanţului ho­telierContinental.

Elena Udrea a declarat la finele săptămânii că hotelierii de pelitoral care ţin unităţile de cazare în paragină sau închisetrebuie obligaţi să desfăşoare activităţi de turism, în caz contraraceştia urmând să fie expropriaţi începând cu această toamnă.

Viorel Micula, care alături de fratele său, Ioan, deţine 12hoteluri la Neptun, spune că proprietatea este "sfântă" şi căRomânia are nevoie să atragă investitori, şi nu să-i alunge pe ceicare există. Hotelurile de pe litoral au fost privatizate în anii2001-2002, prin licitaţii publice cu strigare, transmise în directla televizor, pe vremea când ministru al turismului era Dan MateiAgathon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO