IBM, ajutor de la stat de 21 mil. euro pentru 900 de locuri de muncă

29 iul 2013 Autor: Claudia Medrega

Foto Silviu Matei

Ministerul Finanţelor va oferi un ajutor de stat în valoare de 21 mil. euro firmei americane IBM pentru crearea a 900 de locuri de muncă în industria de IT&C, în cadrul unui proiect în valoare de 51,2 mil. euro.

„SC IBM România SRL va primi 21 mil. euro pentru a dezvolta un proiect în Bucureşti şi Braşov în activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiilor, pe baza Hotărârii de Guvern 797 din 2012“, se arată într-un răspuns adresat ZF de către Ministerul de Finanţe privind situaţia acordurilor de finanţare emise de minister în perioada 2012-iulie 2013 în baza schemelor de ajutor de stat pentru investiţii mari. Data emiterii acordului de finanţare este 5 iulie 2013.

Acest proiect, împreună cu unul al Endava, care activează în industria software la Bucureşti, Iaşi şi Cluj, sunt singurele două proiecte care au primit finanţare prin schema de ajutor de stat pentru investiţii mari în 2013. En­da­va, care va angaja 500 de oameni în urma unui ajutor de stat de 9,5 mil. euro pentru un proiect de 20,6 mil. euro a primit acordul de finanţare de la Ministerul de Finanţe pe 22 martie.

Nu este clar dacă proiectul IBM care a primit ajutor de stat se referă la investiţia anunţată de firma americană în 2011 în cadrul căreia urmau să fie angajaţi 3.000 de oameni la Târgu-Mureş. IBM avea la sfârşitul anului trecut în jurul a 1.500 de angajaţi. Contactat de ZF, Valeriu Nistor, country sales director al IBM România, nu a comentat informaţia.

Legea prevede ca aceste ajutoare să fie acordate pentru noi angajări. 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2013

 
Cuvinte cheie:
IBM
, ajutor de la stat
, locuri de muncă
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Tudor - 29 iulie 2013, 10:58

Fara suparare, dar nu in IT avem nevoie de locuri de munca. Eu lucrez in IT, suntem foarte multi care lucram in IT, dar si locuri de munca sunt destule pt toata lumea. Dati si voi ajutor de stat pt agricultori, pentru ferme, pentru fabrici, acolo se creeaza locuri de munca. Ca doar nu toata romania a terminat Politehnica sau Informatica.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide