IGPR: Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român, defect; se lucrează pentru a remedia problema

4 ian 2016 Autor: Monica Moanea

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS, care ar trebui să emită pe loc cazierul, s-a defectat luni dimineaţă, iar o echipă de specialişti lucrează pentru a remedia problema, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform Poliţiei Române, cererile cetăţenilor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se primesc în continuare, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de trei zile.

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a devenit operaţional în septembrie 2013.

Sistemul informatic ROCRIS a creat premisele ca toate instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi justiţie să aibă acces, în mod operativ, la baza de date creată, prin transferarea pe suport magnetic a evidenţelor manuale ale cazierului judiciar.

De asemenea, ROCRIS permite, în sistem automatizat, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice, în condiţiile legii, şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei.

 
Cuvinte cheie:
POLITIE
, CAZIER
, DEFECTIUNE
, roman
, sistem informatic
, igpr
, problema
, sistem
, acces
, aparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide