Eveniment

IKEA ar putea veni cu divizia de lux Habitat

24.04.2009, 00:00 42

Retailerul de mobilier si decoratiuni interiorare Habitat, parte a grupului suedez IKEA, ar putea deschide un magazin pe piata locala in urmatoarea perioada, au declarat pentru ZF surse din piata.
Habitat este divizia cu care IKEA se pozitioneaza pe segmentul superior de pret si care la nivel international ruleaza afaceri de peste 300 mil. euro.
Intrarea pe piata locala a Habitat ar urma sa imbrace forma unei francize, in prezent existand discutii cu mai multi in-vestitori interesati. De asemenea, compania cauta o locatie centrala de aproximativ 2.000 mp. In conditiile in care planurile Habitat se vor materializa, Romania va deveni una din putinele locatii din Europa de Sud - Est in care ar avea operatiuni.
Si IKEA este o franciza pe piata locala in spatele careia se afla omul de afaceri Puiu Popoviciu. Magazinul deschis de IKEA in primavara anului 2007 in zona Baneasa a avut anul trecut afaceri de 105 mil. euro, devenind in acest fel cel mai mare retailer de pe piata locala.
Reprezentantii Habitat nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei pe marginea acestui subiect, iar cei ai IKEA Romania au spus ca nu au niciun fel de informatie in acest sens, de aceea nu pot comenta. Ingvard Kamprad, fondatorul IKEA, a cumparat Habitat in 1992, iar articolele din presa internationala indica faptul ca el ar fi promis conducerea IKEA unuia dintre cei trei fii care ar fi avut cele mai bune rezultate la Habitat.
Piata interna de mobila a fost estimata anul trecut la 1,35 mld. euro, din care segmentul de lux genereaza cateva procente. Pe piata de mobilier de lux sunt active firme precum Natuzzi, Rovere Mobili sau Innova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO