IKEA îşi închide temporar restaurantul pentru reamenajare

9 ian 2016 Ziarul Financiar

În perioada 11 ianuarie - 15 februarie, IKEA a anunţat că va închide restaurantul pentru reamenajare, într-un anunţ postat pe site-ul companiei. 

”Restaurantul IKEA va fi închis pentru lucrări privind îmbunătăţirea sistemului de climatizare şi economisire a energiei”. 

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni din lume, a vândut mai mult de 3,5 milioane de hotdogi în România într-un an (septembrie 2014 - august 2015), potrivit datelor făcute publice ieri de companie. Luând în calcul preţul de 1 leu pe care IKEA România îl practică pentru un hotdog, înseamnă că românii au lăsat în magazinul suedezilor din Băneasa 3,5 milioane de lei. Prin urmare, în medie, IKEA a vândut câte şapte hotdogi la fiecare minut.

“Magazinul a avut peste 3 milioane de vizitatori în ultimul an”, a spus Stefan Vanoverbeke, executivul care a preluat conducerea IKEA România în urmă cu două luni, după ce Cornel Oprişan a fost promovat la nivel de grup. Astfel, aproape fiecare client care a trecut pragul IKEA România a achiziţionat un hotdog.

Zona de restaurant a IKEA România a avut o creştere de 9,6% în perioada septembrie 2014 – august 2015, această linie de business reprezentând 8% din vânzările totale ale companiei.

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni a înregistrat în ultimul an de catalog o creştere a vânzărilor de 12,3%, până la 424,5 milioane de lei. 

 
 
 
Cuvinte cheie:
ikea
, restaurant
, inchidere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide