Eveniment

Imobiliarii spera ca toamna le va "inviora" vanzarile

18.09.2008, 20:17 14

Companiile de dezvoltare imobiliara si cele de consultanta sustin ca au sesizat de la inceputul lunii septembrie o crestere a interesului clientilor pentru achizitii imobiliare si spera ca vanzarile vor creste in perioada urmatoare, dupa o vara in care vanzarile s-au prabusit pentru majoritatea jucatorilor din piata.

"Comparativ cu lunile iulie si august, cand nu suna nimeni, acum au inceput sa sune persoane interesate de apartamente. In plus, este prima data cand promovam proiectul Romfelt Plaza in outdoor, online si presa scrisa, astfel ca speram sa vindem cel putin 30 de apartamente pana la inceputul lunii decembrie", a declarat Rodica Ciachiris, diector de vanzari si marketing al proiectului Romfelt Plaza din zona Doamna Ghica, format din 616 apartamente. Pana in prezent sunt vandute peste 140 de apartamente, livrarea intregului proiect fiind programata pentru luna septembrie a anului viitor.

Pe de alta parte, reprezentantii firmei Can Serv, dezvoltatorul proiectului Primavara Lujerului, care cuprinde 1.000 de apartamente, spera sa vanda pana la sfarsitul anului circa 300 de locuinte, dupa ce in timpul verii ritmul era de circa un apartament pe zi. "Am vandut din luna mai circa 150-200 de apartamente si speram ca pana la sfarsitul anului sa vindem peste 500 in acest proiect. Preturile au ramas la acelasi nivel de 1.220 de euro/mp plus TVA si in plus o serie de investitori care au achizitionat apartamente in cadrul proiectului nostru din Ghencea cumpara si aici", a declarat Raluca Oprescu, consultant vanzari pentru Primavara Rezidential. Finalizarea proiectului din cartierul Militari este prevazuta pentru luna aprilie 2010.

"De la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie clientii au inceput sa se intereseze mai mult, dar si mai bine, in sensul ca sunt mai atenti la partea de creditare si alte aspecte. In ceea ce priveste vanzarile, inca nu s-a simtit o crestere, dar speram ca aceasta sa se vada in lunile octombrie-noiembrie", a declarat si Cristina Ghita, consultant in cadrul departamentului rezidential al firmei Colliers International.

Perioada toamnei este de regula una dintre cele mai bune pentru vanzarile de apartamente, acestea fiind impulsionate si de numeroasele targuri imobiliare organizate. Companiile citate mai sus participa in acest weekend la Targul Imobiliar National din Piata Constitutiei. 

Cele mai mici chirii, in Pantelimon

Cele mai ieftine chirii solicitate pentru garsonierele din Bucuresti sunt in cartierele Pantelimon si Berceni, cu niveluri medii de 281 euro/luna, respectiv 330 euro/luna, arata o analiza a site-ului AnunturiParticulari.ro, care monitorizeaza anunturile publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. Valorile medii la nivelul Capitalei se situau la inceputul acestei luni la 400 de euro/luna pentru o garsoniera, 604 euro/luna pentru un apartament cu doua camere, 884 euro/luna pentru cele cu trei camere, in timp ce pentru apartamentele cu patru camere era solicitata o chirie lunara de 1.130 de euro. Cele mai scumpe garsoniere de inchiriat sunt in Vitan, cu o medie de 454 euro/luna. Reprezentantii site-ului spun ca in primele doua saptamani ale lunii septembrie chiriile din Bucuresti au crescut fata de august, pe fondul apropierii deschiderii anului universitar, cu toate ca oferta de locuinte scoase spre inchiriere este mult mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO