Eveniment

Importatorul Pelikan se extinde

02.06.2004, 00:00 186

Compania Lecom Birotica Ardeal, unic importator in Romania al produselor de birotica si papetarie Inktec si Pelikan si-a propus anul acesta sa-si extinda reteaua de magazine.
"Pentru 2004 ne propunem sa deschidem noi locatii in Oradea si Satu-Mare. Un nou magazin presupune o investitie de 10.000 de euro pentru amenajare si cel putin 25.000 de euro pentru dotarea corespunzatoare cu marfa", a declarat Darius Centea, directorul companiei. Anul trecut, Lecom a realizat o cifra de afaceri de 3 mil. euro, cu 10% mai mare decat in 2002, iar pe primele patru luni ale acestui an a avut vanzari de aproape 800.000 de euro. Compania are in prezent trei magazine in Cluj si cate unul in Bistrita si Turda care urmeaza sa fie modernizate. "Vrem sa crestem ponderea vanzarilor directe si ne propunem sa ajungem la consumatorii finali prin dezvoltarea retelei de magazine si agentii proprii. Modernizarea a doua dintre magazinele existente si deschiderea altor doua necesita o investitie de cel putin 70.000 de euro", afirma Centea. Compania clujeana are actionariat majoritar german. Alaturi de produsele Inktec si Pelikan, Lecom Birotica Ardeal este si importator al produselor Xerox, Rotring, Tesa, Kores si Koh-I-Noor, distribuitor zonal al producatorului de caiete Pigna si producator de cerneala si tus pentru stampile marca Class.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO