Eveniment

In patru-cinci ani, ANL va renunta la acordarea creditelor ipotecare

05.05.2004, 00:00 14



Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va renunta la acordarea creditelor ipotecare in urmatorii patru-cinci ani, pe fondul dezvoltarii pietei pentru acest tip de imprumuturi, a declarat ieri Sergiu Sechelariu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.



"ANL a promovat creditul ipotecar pentru ca exista foarte putine societati care sa ofere acest produs. Vom ramane pe piata pentru a controla preturile si pentru a atrage cat mai multe firme. Dupa cativa ani vom vinde, vom privatiza portofoliul nostru, executiile, garantiile etc.", a spus Sechelariu.



El a aratat ca preturile locuintelor construite prin ANL se situeaza la cel mult 300 de euro/mp, valoare de peste doua ori mai mica decat cea practicata de principala societate care vinde unitati locative prin credit ipotecar, Impact Bucuresti.



"Impact este, deocamdata, singura societate importanta care vinde prin credit ipotecar. In timp, acest produs va fi generalizat pe piata, vor aparea si alte societati, iar ANL va renunta la el", a mai spus Sechelariu. Impact a solicitat in mai multe randuri ca activitatea ANL sa fie investigata de Consiliului Concurentei, apreciind ca pozitia statului tinde sa devina una de monopol.



In perioada 2001-2004, ANL a finalizat peste 1.000 de apartamente si case, livrate beneficiarilor in regim de credit ipotecar. Totodata, ANL a construit, in perioada 2001-martie 2004, aproape 7.900 de apartamente, destinate inchirierii catre tineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO