Eveniment

În service-uri se cer anvelope de iarnă şi repararea ştergătoarelor

Autor: Bogdan Alecu

14.02.2012, 00:00 295

Service-urile auto profită de pe urma condiţiilor meteo nefavorabile, atât în ceea ce priveşte vânzarea şi montarea de anvelope de iarnă, cât şi în cazul defecţiunilor "de sezon", cele mai multe fiind legate de îngheţarea lichidului de parbriz.

În acelaşi timp, producţia Dacia nu a fost afectată decât la finalul săptămânii trecute, când nu au putut ajunge angajaţii din schimbul trei. "În acest moment uzinele Dacia funcţionează normal, activitatea de aprovizionare cu piese şi cea de expediţii vehicule nefiind perturbate grav de evoluţia vremii. Suntem în legătură directă cu transportatorii şi furnizorii noştri pentru a interveni pe alte circuite atunci când intervin blocaje în trafic. Până acum niciun schimb de producţie nu a mai fost oprit", au spus oficialii direcţiei comunicare Dacia. Traficul de showroom este scăzut în această perioadă, dar nu neapărat datorită condiţiilor meteo, ci faptului că nu a demarat încă programul "Rabla" care atrage în principal clienţii persoane fizice.

"În showroom au venit în ultima săptămână cei care au achiziţionat maşini pentru companii. Nefiind în vigoare programul «Rabla», retailul auto este foarte slab în această perioadă", a spus şeful unui centru Ford din Capitală.

Pe de altă parte, traficul în service a crescut în ultimele săptămâni pe fondul defecţiunilor "de sezon".

"Surprinzător, încă au venit maşini în service pentru echiparea cu anvelope de iarnă, dar şi multe maşini cu probleme la sistemul de spălare a parbrizului cauzate de lichidul îngheţat", a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO