Eveniment

Incetinirea pietei imobiliare, buna pentru achizitii

17.09.2008, 20:59 28

Reprezentantii companiei israeliene de constructii si dezvoltare imobiliara Dimri International, care a investit pana in prezent circa 35 mil. euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti si Ploiesti, apreciaza ca incetinirea ritmului de crestere a pietei imo-biliare din Bucuresti si din tara are si efecte pozitive, prin cresterea oportunitatilor de investitii pentru jucatorii intrati recent.

"Am platit preturi duble sau triple pe terenuri fata de ce valori sunt in prezent pe piata. Trebuie sa folosim aceasta incetinire a pietei ca o oportunitate pentru a face noi achizitii. Nu ne uitam la ce se intampla acum in piata, privind preturile locuintelor, deoarece aceasta perioada va trece in curand si preturile vor continua sa creasca pe termen mediu si lung", apreciaza Ygal Dimri, fondator si general manager al companiei israeliene. Dezvoltatorul a inceput sa cumpere terenuri in Romania in urma cu doi ani, cea mai recenta achizitie fiind realizata in urma cu sase luni la Ploiesti. Dimri a inceput in urma cu sase saptamani lucrarile la primul proiect de pe piata locala - Dimri Ghencea - care va cuprinde intr-o prima etapa doua blocuri cu 332 apartamente care vor fi terminate in toamna anului 2010.

"Vom incepe vanzarile la acest proiect doar dupa ce vom sti exact cand putem preda aceste apartamente. Noi speram sa ajungem la un pret de 1.100 de euro/metrul patrat", a adaugat Dimri.

Proiectul este realizat pe un teren de 12,5 hectare si va fi realizat in mai multe etape. Primele doua faze vor cuprinde 1.108 locuinte, investitia fiind estimata la 135 de milioane de euro. Dimri Ghencea prevede si constructia unor spatii de birouri si a unei zone comerciale, numarul total al locuintelor fiind estimat la 3.500 de unitati in sase blocuri.

Dimri a finalizat in ultimii 18 ani mai mult de 5.000 de locuinte in Israel, unde a avut mai multe sute de muncitori romani.

"Am avut sute de muncitori romani in Israel, pe toate pozitiile. Am observat ca dupa trei-patru-cinci ani de stat in strainatate trebuia sa se intoarca in Romania. Cand am observat asta, le-am spus ca intr-o zi o sa venim dupa ei sa le construim casele", a mai spus Dimri.

Pe termen mediu, Dimri ar putea construi in Romania aproximativ 5.000 de locuinte, in mai multe faze de dezvoltare. Compania este listata la bursa de la Tel Aviv, unde are o capitalizare de peste 70 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO