Eveniment

Încrederea analiştilor este la maxime istorice

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Claudia Medrega

26.05.2014, 00:07 779

Încrederea analiştilor financiari în economia românească a urcat în aprilie la un nou maxim istoric, pe fondul aşteptărilor pozitive legate de evoluţia economiei în peri­oada următoare, dar şi ca urmare a evaluărilor condiţiilor curente referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii.

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a ajuns în aprilie la valoarea de 61,6 după ce în martie nivelul a fost 54,5, potrivit informaţiilor transmise de CFA România. Încrederea analiştilor a revenit pe o pantă ascendentă începând cu luna martie, după ce în primele două luni ale anului domnea încă pesimismul.

Şi prognozele privind creşterea economică s-au îm­bunătăţit. Dacă la începutul anului analiştii din bănci anticipau pentru 2014 o încetinire a creşterii PIB faţă de 2013, spre 2,3%, acum estimările economiştilor privind avansul economiei pentru întregul an 2014 sunt cuprinse între 2 şi 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO