Eveniment

ING Asigurari si XL World angajeaza 1.300 de oameni la Cluj si la Bucuresti

17.03.2010, 23:06 153

Intr-unul din putinele sectoare in care se mai fac angajari, celal serviciilor de outsourcing si call-center, au fost anuntate douacampanii importante de recrutare: ING Asigurari va angaja 1.000 deoameni la un centru de operatiuni de la Cluj in urmatorii trei ani,in timp ce compania britanica XL World, specializata in servicii deoutsouring si call-center, va face intre 250 si 300 de noi angajaripana la sfarsitul anului.

"Intentionam sa angajam anul acesta aproximativ 300 de oamenipentru centrul regional de servicii din Cluj-Napoca. Acest numar vaajunge la circa 1.000 pana in 2013", spun oficialii ING Asigurari,liderul pietei de asigurari de viata. Compania cauta vorbitori deengleza, ceha slovaca, poloneza, maghiara si greaca pentruoperatiuni de tip back-office de asigurari de viata indepartamentele de operatiuni, financiar si IT. Cei 1.000 deangajati vor lucra pentru asiguratorii ING din Cehia, Slovacia,Ungaria, Polonia, Romania, Grecia si Spania.

Si britanicii de la XL World cauta cateva sute de angajati."Principala pozitie pentru care cautam personal este aceea deoperator contact centre, cerintele principale fiind cunoastereaunei limbi straine la nivel avansat, capacitatea de a lucra inechipa, seriozitate si abilitati de comunicare", sustine AneliaTrifu, account manager in cadrul XL World. Noile angajari sunt oveste buna pentru economie, dupa ce anul trecut 440.000 desalariati au disparut din statistici, iar somajul a ajuns la 8,3%,dublu fata de acum un an.

In prezent, XL World are 600 de angajati in cele trei centredin Romania, aflate in Iasi, Oradea si Bacau. Compania mai are ofiliala in Albania, in cadrul careia lucreaza 400 de angajati, iarin Italia are birourile de vanzari si administrativ.

Compania a incheiat 2008 cu afaceri de 4,6 mil. euro. Salariileangajatilor din call-centere variaza intre 200 si 400 de euro,potrivit informatiilor de la firmele de recrutare.

Companiile din outsourcing au ramas printre singurii angajatoricare vor mai face recrutari pe piata locala in acest an. Furnizorulde servicii de business si solutii tehnologice Genpact a anuntat cava face intre 500 si 1.000 de noi anagjari pana la finele anului.Si furnizorul de servicii de ousourcing si software Wipro a anuntatca va face 200 de angajari. Competence Call Center, un furnizor deservicii de suport, va angaja in perioada urmatoare 200 deoameni.

Pentru centrul regional unde va face cele 1.000 de angajari, INGAsigurari a inchiriat 4.000 de metri patrati de spatiu de birouri,adica aproape jumatate din imobilul Amera Tower din Cluj-Napoca.Tranzactia a fost intermediata de firma DTZ Echinox. In prezentcompania ING Asigurari are circa 400 de angajati.

Anuntul celor doua companii vine dupa ce in contextul in caregrupul Metro, cel mai jucator din comertul local, cu vanzari anualede 2 mld. euro, va angaja 600 de oameni pentru doua deschideri demagazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO