Eveniment

Interpelare la CE privind discriminarea angajaţilor români în UE

Autor: Mediafax

11.10.2012, 00:01 36

Eurodeputatul PSD Corina Creţu a interpelat Comisia Europeană privind exploatarea lucrătorilor români de către angajatori din alte state UE, cerând modificarea cadrului legislativ european în vederea evitării discriminării pe criteriul naţionalităţii.

"Săptămâna trecută a atras atenţia situaţia precară a zeci de români, care lucrează în Bruxelles, in industria cărnii, majoritatea fără contract de muncă şi fără plata orelor suplimentare. Este, de asemenea, cazul românilor ţinuţi în condiţii de sclavie pentru a presta servicii de curăţenie în Danemarca. Peste 20 de persoane au fost obligate, în regiunea Zealand, să muncească program prelungit fără a le fi plătite salariile. În Marea Britanie, BBC a dezvăluit, recent, relele tratamente la care sunt supuşi românii care lucrează în sectorul hotelier. Imigranţii angajaţi ca persoane fizice autorizate sunt plătiţi de trei ori mai puţin faţă de venitul minim din Marea Britanie, nefiind respectate condiţiile de muncă şi salarizare promise iniţial", a exemplificat Corina Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO