Eveniment

Interviu ZF. Adolfo Urso, ministrul întreprinderilor şi al Made in Italy, la Bucureşti: Italia este ţara întreprinderilor mici şi mijlocii care reprezintă aproape întregul ţesut productiv naţional şi care sunt recunoscute în întreaga lume ca fenomenul Made in Italy

Interviu ZF. Adolfo Urso, ministrul întreprinderilor şi...

Autor: Ramona Cornea

11.05.2023, 11:30 137

„Relaţiile noastre economice şi comerciale trec printr-o fază de expansiune evidentă. (...) Aproximativ 50.000 de companii italiene sunt active în ţara dumneavoastră, în special în sectoarele energiei, infrastructurii, agroindustrial, bancar.”

Ministrul italian al întreprinderilor şi Made in Italy, senatorul Adolfo Urso, a fost în această săptămână în vizită la Bucureşti pentru întâlniri cu oficialii români, în cadrul unei misiuni care face parte dintr-un programul de lucru internaţional. Ministrul a spus că prin această vizită a abordat tematici economice şi industriale şi cu scopul de a consolida parteneriatul strategic dintre România şi Italia.

„România este un partener esenţial în Europa pentru Italia, iar relaţiile noastre economice şi comerciale trec printr-o fază de expansiune evidentă, dovadă fiind creşterea interschimbului nostru comercial, egală cu aproximativ 19 miliarde de euro în 2022 şi în creştere cu 21% faţă de 2021. Dar eu sunt sigur că între ţările noastre există şi un viitor plin de potenţial pe care guvernul italian intenţionează să îl susţină şi să îl promoveze. În acest cadru, companiile noastre pot oferi o contribuţie valoroasă la evoluţia României şi împreună putem colabora la reconstrucţia Ucrainei”, a spus Adolfo Urso pentru Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO