Eveniment

Investiţie de proporţii: Bosch va investi un miliard de dolari într-o fabrică de componente auto din China

Investiţie de proporţii: Bosch va investi un miliard de...

Autor: Mediafax

13.01.2023, 17:39 640

Bosch, compania germană de inginerie şi tehnologie, plănuieşte să investească un miliard de dolari pentru a produce componente pentru vehiculele care folosesc noi tehnologii. Investiţia se va face în China, cea mai mare piaţă auto din lume.

Compania germană plănuieşte să construiască o unitate de cercetare, dezvoltare şi producţie de componente pentru vehiculele care nu folosesc energia clasică şi au tehnologie de conducere automată în Suzhou, un oraş din estul Chinei, a anunţat Bosch prin intermediul unui comunicat citat de CNN.

Compania intenţionează să investească aproximativ un miliard de dolari în proiect în următorii ani. Prima parte a noii unităţi ar urma să fie finalizată până la jumătatea anului 2024.

„China este cea mai mare piaţă auto din lume, plină de promisiuni şi vitalitate. În calitate de întreprindere multinaţională, trebuie să folosim pe deplin capacitatea locală de cercetare şi dezvoltare şi capacitatea de producţie a ţării", a declarat Stefan Hartung, preşedintele consiliului de administraţie al Bosch, în comunicat.

Bosch este prezentă în China din 1909 şi are aproximativ 55.000 de angajaţi în această ţară.

Anunţul vine la două luni după ce cancelarul german Olaf Scholz a vizitat China împreună cu o echipă de antreprenori de top. Aceasta a fost prima vizită a unui lider G7 în China în ultimii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO