ZF 24

Tăriceanu reacţionează tranşant după decizia CCR de astăzi: Preşedintele trebuie să dea curs cererii de revocare

Tăriceanu reacţionează tranşant după decizia CCR de...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

30.05.2018, 15:57 1531

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, după decizia CCR privind existenţa unui conflict instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului trebuie să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

"Ce face Curtea Constituţională? Să întârească poziţia Executivului, a ministrului Justiţiei în ceea ce priveşte relaţia instituţională între ministrul Justiţiei şi Ministerul Public. CCR reglementează că Ministerul Public funcţionează sub autoritatea ministrului şi preşedintele are un rol solemn şi de a dat greutate deciziei de numire şi revocare în cazul procurorilor. Preşedintele nu poate să aibă un rol decisiv, funcţionearea procurorilor revine ministrului Justiţiei. (...)Preşedintele trebuie să dea curs cererii de revocare care o priveşte pe şefa DNA", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după decizia CCR.

Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că există un conflict instituţional, după ce Guvernul a sesizat un posibil conflict între Executiv şi Preşedinţie, ca urmare a faptului că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO