Eveniment

Ionuţ Simion va fi noul lider al PwC România, în locul lui Vasile Iuga

Ionuţ Simion va fi noul lider al PwC România, în locul...

Autor: Claudia Medrega

24.04.2015, 00:03 562

Ionuţ Simion, 46 de ani, va fi începând de la 1 iulie noul country managing partner al PwC România, el preluând rolul de lider al com­paniei de audit şi consul­tanţă  de la Vasile Iu­ga, care a condus firma în ultimii 11 ani.

Ionuţ Simion a lucrat mai bine de 14 ani în cadrul PwC România şi a fost foate vizibil în spaţiul public, fiind unul dintre cei mai buni specialişti în fiscalitate şi preţuri de transfer. A fost implicat în proiecte importante cu administraţia centrală şi instituţii internaţionale, în scopul îmbunătăţirii mediului de afaceri din România, legislaţiei fiscale şi modernizării sistemului fiscal.

„Principalul obiectiv pe care mi-l propun este legat de leadership în piaţă, pentru firmă, dar şi pentru clienţii noştri, atât din sectorul privat, cât şi din cel public. Încep această nouă etapă într-un moment în care economia globală şi consultanţa se schimbă în mod fundamental şi cu viteza internetului“, susţine Ionuţ Simion. El s-a alăturat PwC România în 2000 şi a devenit partener în cadrul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică al PwC România în 2007. De-a lungul timpului a acumulat o experienţă în domeniul preţurilor de transfer, în structurarea fiscală internaţională, precum şi în proiecte de fuziuni şi achiziţii. Ionuţ Simion a fondat şi a coordonat echipa specializată în analiza preţurilor de transfer a PwC România, acordând consultanţă unora dintre cele mai mari companii româneşti şi internaţionale. S-a specializat în domeniul preţurilor de transfer timp de 6 luni la biroul PwC din New York. Începând cu anul 2012, a coordonat departamentul de taxe al PwC de la Chişinău, Republica Moldova.

Doctor în Economie, Ionuţ Simion predă la Academia de Studii Economice din Bucureşti în cadrul unui program de masterat în fiscalitate. Este membru al Asociaţiei In­ter­naţionale de Fisca­litate (IFA), membru asistent în cadrul Forumului mixt al Uniunii Europene privind preţurile de transfer şi al Camerei Consultanţilor Fiscali din România. Ionuţ Simion a fost ales în mai multe rânduri membru în board-ul Director al Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham), iar în actualul mandat este vicepreşedinte al organizaţiei.

Vasile Iuga va continua în poziţia de Cluster Leader al PwC în Europa de Sud-Est. Iuga s-a alăturat PwC România la momentul înfiinţării firmei, în anul 1991.  A devenit Partener în 1997 şi a fost Country Managing Partner al PwC România începând cu 2004, coordonând peste 650 de angajaţi în cinci birouri. Din 2005 este membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrală şi de Est (CEE - regiune care include 30 de ţări, cu peste 7.500 angajaţi). În 2008, Vasile Iuga a fost numit Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est (SEE - regiune care acoperă 11 ţări, cu peste 1.100 de angajaţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO