Profesii

Intel a ales România în defavoarea Irlandei. Motivul: numărul de absolvenţi bine pregătiţi şi condiţiile financiare

Intel a ales România în defavoarea Irlandei. Motivul: numărul de absolvenţi bine pregătiţi şi condiţiile financiare

Autor: Mediafax

17.12.2010, 15:25 47

Pierderea unei investiţii Intel în favoarea României, după ceautorităţile de la Dublin nu au putut asigura gigantului ITamerican suficienţi absolvenţi bine pregătiţi şi condiţiifinanciare atractive, a alarmat mediul academic şi de afaceri dinIrlanda, potrivit cotidianului local Independent citat deMediafax.

Cele 200 de slujbe asigurate de proiectul Intel vor merge înRomânia, notează Independent, chiar dacă pe lista restrânsă culocaţii avute în vedere pentru investiţie s-a aflat şi Irlanda.

România a asigurat un număr mai mare de absolvenţi IT şi,posibil, un pachet financiar, constând din scutiri de taxe şi altănatură, mai atractiv decât Irlanda.

Intel Corporation a deschis în noiembrie, la Bucureşti, uncentru de cercetare şi dezvoltare software, în urma unei investiţiiîn valoare de câteva milioane de euro, reprezentând primul proiectgreenfield realizat de compania americană în acest sector înEuropa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO