Eveniment

Isarescu: Clasa politica trebuie sa isi asume adoptarea euro in 2014

Isarescu: Clasa politica trebuie sa isi asume adoptarea euro in 2014

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR

27.05.2008, 20:04 14

Clasa politica din Romania trebuie sa isi asume inca de pe acum obiectivul adoptarii euro in 2014, pentru a putea deveni realizabil, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Ma bucur ca s-au facut pasi in aceasta directie. Salut pe domnul presedinte Traian Basescu pentru eforturile depuse in acest sens", a spus Isarescu, citat de Mediafax. El a explicat ca nu trebuie sa fie o lege speciala, ci o asumare a politicilor care trebuie urmate de fiecare guvern in urmatorii sapte ani.
Presedintele Traian Basescu si ministrul finantelor Varujan Vosganian au sustinut public la finele saptamanii trecute tinta BNR de a trece la euro in 2014 semnaland astfel existenta sprijinului politic pentru demersul bancii centrale.
Deocamdata, Banca Nationala nu a anuntat o strategie detaliata pentru trecerea la euro, dar a atentionat ca tinta adoptarii monedei europene in 2014 ar putea fi ratata daca inflatia nu va scadea pana anul viitor.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania trebuie sa isi asume anul 2014 pentru adoptarea euro ca moneda.
"Urmatoarea tinta majora a Romaniei este adoptarea euro ca moneda. Trebuie sa ne asumam anul 2014. Aceasta insa este o tinta realista doar daca vom manifesta responsabilitate politica in gestionarea cheltuielii publice si daca vom introduce mecanisme coerente de planificare si executie bugetara multianuala", a afirmat seful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO