Eveniment

Israelienii discuta vanzarea imobilelor de birouri Neocity I si II

01.07.2005, 19:40 50

Neocity Group, unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata imobilelor de birouri din Bucuresti, este in discutii avansate pentru vanzarea imobilelor Neocity Tower I si Neocity Tower II.

Oficialii Neocity Group sustin ca sunt discutii pentru vanzarea imobilelor de birouri, pe lista celor interesati fiind mai multi investitori. Ei nu au dorit sa faca alte comentarii pe tema tranzactiei.

Pe de alta parte, surse apropiate afacerii afirma ca RI Investment Group, o firma controlata de catre investitori romani si irlandezi, a semnat deja contractul de achizitie pentru preluarea Neocity I si II in cadrul unei tranzactii in jurul valorii de 17 milioane de dolari (peste 14 mil. euro). Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in perioada urmatoare, cand va avea loc transferul banilor de catre cumparator catre vanzator, respectiv transferul dreptului de proprietate intre cele doua parti.

Contactat de Ziarul Financiar, Eduard Doandes, unul dintre directorii companiei de investitii si administrare RI Investment Group, a spus: "Este adevarat ca noi am semnat tranzactia pentru Neocity I si II. Suntem noi pe piata, suntem prezenti de aproximativ un an de zile. Avem fonduri de aproape 100 milioane de euro pentru piata romaneasca. Avem in pregatire proiecte mult mai mari, insa deocamdata nu putem da detalii".

Grupul Neocity, care este prezent in Romania inca din 1996, este format de trei companii private din Israel: Petrolgas Group (care controleaza peste 40% din piata gazelor din Israel), compania de constructii Mivnei Gazit si una dintre cele mai mari firme de investitii imobiliare din Israel - Gemolab Real Estate Group, conform ultimelor date disponibile.

Neocity Group este asistat in aceasta tranzactie de catre casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, in timp ce grupul de investitori irlandezi si romani a fost consiliat de catre casa de avocatura Tuca & Asociatii. Grupul de investitori irlandezi si romani reprezentat de RI Investment Group a mai facut recent o achizitie pe piata imobiliara a Capitalei, cumparand imobilul de birouri detinut de producatorul de lacuri si vopsele DŸfa Romania in cadrul unei tranzactii de circa 6,5 milioane euro, sustin sursele citate.

Valoarea investitiilor derulate de Neocity Group la turnul de birouri Neocity I este estimata la circa 10 milioane de dolari, in timp ce pentru Neocity II unele estimari mai vechi ale oficialilor companiei indicau o valoare de peste 2 milioane de dolari.

Grupul Neocity a anuntat anul trecut un nou proiect de investitii de 7 milioane de dolari - Neocity III.

Neocity Tower I a fost inaugurat in 2001 si este ocupat de grupul financiar elen Alpha Bank si firma de avocatura Nestor&Nestor Diculescu Kingston Petersen. Neocity II a fost livrat pe piata in 2003 si a dus totalul suprafetei inchiriabile a celor doua turnuri aproape de 8.000 de metri patrati.

Piata imobiliara romaneasca a fost in ultimii doi ani scena unor tranzactii mari.

Imobilelele de birouri au reprezentat in ultimii ani tinta preferata pentru tranzactiile de pe piata imobiliara.

Dupa anul 2003, cand s-au tranzactionat doua imobile de aproximativ 30 de milioane de dolari (Opera Center si Europe House), numarul de tranzactii a crescut investitorii orientandu-se atat spre cladiri de birouri, cat si spre proiecte logistice sau comericale. Astfel, in prezent, pe piata locala se afla mari investitori imobiliari din Europa de Vest precum Immofinanz, Europolis, CA Immo, Ballymore.

In plus, alte fonduri de investitii au ridicat sau au anuntat in ultimii ani ridicarea unor fonduri de investitii de sute de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels