Eveniment

Jaful armat de la BRD Piteşti: Câţi bani au fost furaţi şi pe cine caută poliţia

Jaful armat de la BRD Piteşti: Câţi bani au fost furaţi şi pe cine caută poliţia

Autor: Departamentul Corespondenţi

09.02.2013, 19:02 1607

"Este o anchetă în desfăşurare condusă de inspectorul-şef şi sunt implicaţi poliţişti de la mai multe structuri: investigaţii criminale, ordine publică, circulaţie şi criminalistic. Avem un cerc de suspecţi, au fostaudiaţi 12 bărbaţi până acum şi continuă audierile. Ştim exact ce căutăm - un bărbat de 25-30 de ani, cu o constituţie atletică. Faţa nu i s-a putut vedea pentru că a fost acoperită, însă avem date şi indicii care cu siguranţă ne vor conduce la prinderea făptaşului", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar Dănuţ Dinu.

Angajata ameninţată cu pistolul l-a descris pe atacator ca având păr blond, o suviţă de păr fiind vizibilă de sub cagulă, şi cu înălţimea de aproximativ 1,70 metri.

Înregistrările video de pe camerele de supraveghere nu au fost făcute publice, iar poliţiştii spun că reprezentanţii băncii nu au comunicat până acum ce sumă a fost furată, primele date arătând că aceasta s-ar ridica la 10.000 de lei.

Conform sursei citate, poliţiştii continuă cercetările în acest caz şi audierea persoanelor suspecte, fiind menţinute filtrele rutiere în tot judeţul Argeş.

Un jaf armat a avut loc, vineri seară, la o filială a BRD din cartierul Trivale din Piteşti.

Potrivit poliţiştilor, o persoană cu faţa acoperită a pătruns în sediul băncii, spre sfârşitul programului, şi a ameninţat-o cu un pistol pe angajata care număra banii. Ulterior, a furat suma din mâna acesteia, dar şi banii din sertar şi a fugit spre o maşină în care îl aşteptau doi complici, toţi trei plecând apoi cu autoturismul într-o direcţie necunoscută.

În bancă se mai afla şi o altă angajată, care în momentul atacului era într-o altă încăpere şi care, auzind strigătul bărbatului, a acţionat butonul de panică.

Potrivit unor surse judiciare, angajata băncii va fi cercetată pentru neglijenţă în serviciu întrucât din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit că femeia nu şi-ar fi desfăşurat activitatea în condiţii de siguranţă, fiind cu uşa deschisă în timp ce număra banii.

Filiala băncii avea contract cu o firmă de pază şi avea camere video de supraveghere care erau funcţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO