Eveniment

Judecator: Voi emite mandat de aducere pentru Dinu Patriciu

Judecator: Voi emite mandat de aducere pentru Dinu Patriciu
06.01.2010, 23:08 30

Dosarul Rompetrol, in care omul de afaceri Dinu Patriciu estejudecat, alaturi de alti inculpati, intre care fostul ministru alcomunicatiilor Sorin Pantis, pentru inselaciune a ajuns in instantain luna septembrie a anului 2006. Dupa mai bine de trei ani,procesul propriu-zis nu a inceput inca.

Magistratul care judeca dosarul Rompetrol a atentionat, latermenul de ieri, ca va emite mandate de aducere pentru omul deafaceri Dinu Patriciu si pentru ceilalti inculpati care vor lipside la termenul urmator, din 3 februarie.

"As vrea sa-i atentionez pe inculpatii prezenti astazi (miercuri- n.r.), dar si pe cei care lipsesc, prin avocati, ca daca nu seprezinta la termenul urmator voi emite pe numele lor mandate deaducere cu insotitor", a spus judecatorul, la finalul sedintei deieri, la care era programata audierea omului de afaceri DinuPatriciu.

Din 7 decembrie, de cand Traian Basescu a castigat alegerileprezidentiale, Dinu Patriciu a intrat intr-un con de umbra,prezenta sa pe ecranul televizoarelor si in presa lipsind cudesavarsire.

Cel mai mare subiect corporativ in acest an este daca Rompetrol,grup pe care Dinu Patriciu l-a vandut kazahilor pentru mai mult deun miliard de dolari, va plati la scadenta cei 600 mil. eurodatorati statului roman in contul obligatiunilor emise atunci candrafinaria Petromidia si-a reesalonat datoriile. "Eu cred ca vorplati datoriile (KazMunaiGaz - n.r.)", a declarat la finalul anuluitrecut Traian Basescu.

In cazul in care Rompetrol Rafinare (Petromidia), emitentulobligatiunilor, nu plateste, statul are posibilitatea sa-siconverteasca datoria in actiuni, pe baza unei formule stabilite inurma cu sapte ani. Pe Bursa, Rafinaria Petromidia are ocapitalizare de 337 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO