Eveniment

KPMG critica propunerea UE privind TVA la servicii

11.12.2007, 20:13 24

Taxa pe valoarea adaugata in tranzactiile transfrontaliere cu servicii din Uniunea Europeana va fi aplicata in viitor la cota din tara clientului, fata de regimul actual, de impunere la cota din tara prestatorului, potrivit unor propuneri ale Consiliului Afacerilor Economice si Financiare al UE.
Noile reguli se refera la prestarile de servicii "business-to-business" si vor intra in vigoare din 2010. In tranzactiile cu servicii "business-to-consumer", impunerea cu TVA a serviciilor se va face in continuare la cota din tara prestatorului, nu cea a clientului.
Noile propuneri ale oficialilor europeni sunt insa criticate de reprezentantii companiei de audit si consultanta KPMG, care sustin ca aceasta prevedere va complica tranzactiile transfrontaliere cu servicii.
Trecerea la aplicarea cotei de TVA din tara clientului "ar genera o povara administrativa mult mai mare", sustin reprezentantii KPMG.
"Societatile vor fi nevoite, pe de o parte, sa inteleaga diversele reguli privind TVA aplicabile in diferite state membre, in timp ce acum au de-a face cu un singur sistem cu care sunt familiarizati, iar pe de alta parte, ar intra in contact cu un numar mare de autoritati fiscale diferite si nu cu una singura, cum este cazul in prezent", spune Ana-Maria Notingher, tax partner la KPMG Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO