Eveniment

KPMG: Doar 20% din firme, auditate de Big 4

01.10.2007, 18:01 107

Piata locala de audit are un un potential foarte ridicat, crede noul sef al companiei de audit si consultanta KPMG Romania.
"Piata de audit are un potential de dezvoltare foarte ridicat pe piata romaneasca. Doar 20% dintre companiile listate la bursa sunt auditate de una dintre marele firme de audit (Big 4, din care mai fac parte PwC, E&Y si Deloitte - n. red.). Pe pietele dezvoltate din Vest, aceasta pondere poate atinge si 98%," spune Serban Toader, recent numit in functia de senior partner al KPMG Romania.
SerbanToader l-a inlocuit din functia de senior partner pe Victor Kevehazi, care a condus firma in ultimii sapte ani. Victor Kevehazi va prelua un post de conducere in structura globala a companiei pe care a reprezentat-o in Romania.
Urmatoarea miscare a KPMG va fi deschiderea unui birou la Cluj, in prezent derulandu-se procesele de recrutare a personalului si de stabilire a locatiei noului sediu.
"Angajarile sunt in desfasurare la Cluj. Alaturi de persoanele nou-recrutate, un numar de parteneri care lucreaza in prezent la biroul din Bucuresti vor fi relocati la Cluj", a declarat Andreea Manole, audit partner al companiei, fara a preciza data deschiderii noului birou local.
KPMG are in prezent in Romania doua birouri, la Bucuresti si Timisoara. In Republica Moldova, compania opereaza cu un birou la Chisinau. Extinderea retelei in Romania este strans legata de potentialul ridicat de dezvoltare a serviciilor de audit pe piata locala si de obtinerea unui grad cat mai ridicat de penetrare a pietei, spun reprezentantii firmei.
Serviciile de audit reprezinta aproximativ jumatate din cifra de afaceri a companiei in Romania, restul fiind impartit proportional intre consultanta fiscala si consultanta de management, potrivit lui Victor Kevehazi, senior partner in perioada 2001-2007.
Compania a avut anul trecut afaceri de 22,7 mil. euro, in crestere cu 36%. Motorul de crestere a fost componenta de audit, majoritara in businessul companiei. Veniturile obtinute din audit s-au ridicat la
10,8 mil. euro, in crestere cu 35%. In acelasi timp, cea mai rapida crestere a fost consemnata de segmentul de consultanta fiscala, unde veniturile au urcat cu 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO