Eveniment

La sfârşitul lunii august ar putea fi demarată procedura de numire a unui nou viceguvernator BNR

La sfârşitul lunii august ar putea fi demarată...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.08.2016, 17:12 77

”Normal, noi avem comisie în ultima săptămână. S-ar putea să începem, dacă vine propunerea la Birourile Permanente. Deocamdată nu există niciun pas, cel puţin la Senat”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, Viorel Arcaş.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, se impunea celeritate în numirea înlocuitorului lui Bogdan Olteanu în Consiliul de Administraţie al BNR.

Potrivit art. 33 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, cu nominalizarea conducerii executive, sunt numiţi de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului.

Potrivit procedurii, BNR înştiinţează Parlamentul cu privire la vacantarea funcţiei, Birourile Permanente reunite convoacă cele două comisii pentru buget. Comisiile, în şedinţă comună, îi audiază pe candidaţi şi redactează un raport care urmează să fie votat de plenul comun al celor două camere ale legislativului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO