Eveniment

Legea parteneriatului public-privat este inaplicabilă

Legea parteneriatului public-privat este inaplicabilă

Piaţa de achiziţii publice şi legea PPP au fost subiectele unei conferinţe ZF desfăşurate ieri

Autor: Iulian Anghel

12.04.2011, 23:52 164

Legislaţia în domeniul achiziţiilor publice are încă lipsuri,deşi a fost modificată de nemumărate ori şi urmează să mai fiemodificată.

Legea parteneriatului public-privat adoptată anul trecut, aflatăîn "examen" la Bruxelles, este nefuncţională pentru că este extremde schematică, foloseşte noţiuni greşite, nu foloseşte termeniconsecvenţi.

CNSC: În 2010, numărul contestaţiilor pentru licitaţiile publices-a ridicat la 8.000

Există încă complicităţi între instituţiile statului care facachiziţii publice şi companiile private, de aici o mare suspiciuneîn ce priveşte sistemul achi­zi­ţiilor publice, o piaţă anuală de20 mld. euro.

Florian Niţu: Este necesară schimbarea metodelor de implementare alicitaţiilor pentru parteneriatele public-privat la proiectele maicomplexe

Acestea au fost doar unele dintre concluziile seminarului"Eficienţa în achiziţii publice - o piaţă de 20 mld. euro anual.Cum poate fi scos din anonimat parteneriatul public-privat",organizat ieri de Ziarul Financiar în parteneriat cu PopoviciNiţu&Asociaţii şi compania Octagon Contracting&Engineering.

Cristina Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentruReglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP),prezentă la eveniment, a admis că sistemul de achiziţii publice aremulte lipsuri provocate fie de cadrul instituţional incomplet, estegrevat de prea multe instituţii, iar legile au fost modificate deprea multe ori. Însă ea a anunţat că vor fi aduse legislaţiei noicorecţii pentru o şi mai mare transparenţă pentru blocareaîncercărilor de fraudare a licitaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO