Eveniment

Leszek Balcerowicz vine la Bucureşti la „Conferinţa de Risc de Ţară“

Leszek Balcerowicz este autorul terapiei de şoc din Polonia care a ajutat ţara să depăşească mai repede moştenirea comunistă

Leszek Balcerowicz este autorul terapiei de şoc din Polonia care a ajutat ţara să depăşească mai repede moştenirea comunistă

Autor: Mediafax

06.03.2014, 21:59 102

Prof. dr. Leszek Balcerowicz, fost prim-ministru adjunct al Poloniei, ministru al finanţelor şi fost preşedinte al Băncii Naţionale din Polonia, vine în România, urmând să participe la Conferinţa de Risc de Ţară, organizată de Coface şi Mediafax în 9 aprilie.

Pentru 2014, specialiştii de la Coface estimează o tendinţă pozitivă a riscului în economiile avansate, dar şi tensiuni persistente în ţările mari emergente. După o reajustare postcriză între ţările avansate şi cele emergente, în 2014 riscurile de ţară la nivel mondial sunt setate să se schimbe, în conformitate cu un model mai clasic. În ţările avansate, riscurile sunt de stabilizare, încurajate de o creştere destul de dinamică în SUA (estimată la 2,4% în 2014), începutul unei redresări în zona euro (+0,9%) şi al creşterii confirmate din Japonia (+1,4%). În ceea ce priveşte ţările în curs de dezvoltare, rata de creştere va spori uşor (+4,7%), dar acestea vor rămâne sub media perioadei 2000 - 2011.

O sinteză a implicaţiilor mediului economic global asupra celui din Europa şi România va fi dezbătută în cadrul Conferinţei de Risc de Ţară, un eveniment Coface de tradiţie şi de referinţă pentru mediul de afaceri din România, care va avea loc pe data de 9 aprilie 2014.

La ediţia din acest an sunt aşteptaţi 300 de participanţi, reprezentanţi de prim rang atât ai mediului de afaceri intern, cât şi internaţional, experţi în riscul de ţară, specialişti din domeniul academic, bancar, precum şi investitori români şi străini.

Dintre lectorii deja confirmaţi anunţăm reprezentanţi de seamă ai mediului de afaceri internaţional şi autohton, precum prof. Dr. Leszek Balcerowicz şi: prof. Dr. Yves Zlotowski - economist şef la Coface, prof. dr. Ionuţ Dumitru - economist şef la Raiffeisen Bank şi vicepreşedinte al AAFBR.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24