Eveniment

Lider de sindicat Lupeni: Surpări au loc destul de des, dar utilajele cu care lucrăm sunt vechi

Lider de sindicat Lupeni: Surpări au loc destul de des,...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

05.10.2017, 16:08 99

"Surpările de pământ au loc destul de des în activitatea minieră, însă utilajele şi instalaţiile cu care lucrăm sunt destul de vechi din cauza situaţiei noastre economice. Pentru că am fost în insolvenţă o bună perioadă de timp, acest lucru a dus la o stare în care practic ne este imposibil să achiziţionăm instalaţii şi utilaje noi", a afirmat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului.

Câmpean a mai spus că surparea de pământ s-a produs în abatajul frontal, panoul şapte din sectorul doi al Minei Lupeni, la o adâncime de aproximativ 500 metri.

Trei mineri sunt prinşi sub pământ, joi, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, mai mulţi angajaţi reuşind să iasă la timp. Prefectul de Hunedoara, Fabius Szekely, a precizat că a fost anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă şi că se va face o anchetă privind condiţiile de lucru din mina Lupeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO