Eveniment

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, prins de DNA în timp ce lua mită 40.000 de euro

Autor: Iulian Anghel

24.03.2011, 17:56 32

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu este audiatde procurorii DNA, după ce a fost prins in timp ce lua mită,potrivit Televiziunii Publice. TVR susţine că Petcu a luat 40.000de euro dintr-o tranşă de 200.000 de euro care îi fusesepromisă.

Preşedinte al CNSLR-Frăţia este unul dintre cei mai bine plătiţilideri de sindicat, iar declaraţia sa de avere arată că este şiînstărit. După modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) liderii de sindicat au fost obligaţi să-şi publice averile şiaşa s-a văzut că ei erau foarte bogaţi, cel puţin pentru ceea ce sepresupunea până atunci că poate avea un sindicalist.

Petcu are cinci terenuri (doar unul moştenit) - dintre care unul de18.000 de metri pătraţi la Snagov, lângă Bucureşti şi unul înBucureşti. Are, de asemenea, trei case. Veniturile provenite dinsalarii plătite de mai multe sindicate au fost anul trecut de500.000 de lei (119.000 de euro), adică aproape 10.000 de euro pelună.

Sindicatele s-au opus modificării Codului muncii pe considerentulcă noile norme îi transformă pe angajaţi în sclaviicompaniilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO