Eveniment

Lucrări de drenaj de întreţinere în bazinele şi şenalele porturilor maritime, efectuate după 10 ani

Lucrări de drenaj de întreţinere în bazinele şi...

Autor: Cătălin Legănel

26.07.2017, 14:17 144

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, corespondentului MEDIAFAX, de reprezentanţii Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ (CNAPM) Constanţa, contractul privind dragajul de întreţinere în bazinele şi şenalele porturilor a fost atribuit, prin procedură de licitaţie deschisă derulată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, firmei Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A., valoarea acestuia fiind de 10.939.635,25 lei (fără TVA), cu o durata de execuţie de 12 luni.

„Lucrările de dragaj de întreţinere sunt cuprinse şi în Master Planul Portului Constanţa, ca proiect pe termen scurt necesar pentru a îmbunătăţi accesul în porturile Constanţa şi Midia, precum şi pentru a creşte siguranţa în arealul portuar. (…) De asemenea, procedurile privind dragajul de investiţie sunt în derulare, estimându-se ca în perioada următoare să fie lansată licitaţia în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”, a precizat, printr-un comunicat de presă, directorul general al companiei, Nicolae Dan Tivilichi.

Dragajul de întreţinere în porturile maritime româneşti a început miercuri, prima navă de dragaj intrând pe şenalul de intrare în Portul Midia. Durata estimată necesară pentru realizarea acestor lucrări în Portul Midia este de 15 zile, urmând apoi ca dragajul să continue în Portul Constanţa.

Execuţia operaţiunilor de dragaj de întreţinere se realizează pentru aducerea la cota corespunzătoare a adâncimilor pe zonele propuse din porturile Constanţa şi Midia.

Ultimele lucrări de dragaj de întreţinere în porturile maritime au fost realizate în anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO