Eveniment

Ludivine Hélaut, Aon Hewitt: Nu am întâlnit niciodată un angajat care să spună: „Sunt suficient de bine plătit!“

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

17.03.2015, 00:05 397

De ce vor companiile să aibă politici din ce în ce mai transparente în ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor şi cum poate o comunicare corectă a pa­che­telor de recompensare să aibă impact în creşterea nivelului de motivare sunt doar câteva dintre subiectele pe care le va aborda Ludivine Hélaut la HR Conference 2015, evenimentul orga­nizat de ZF pe data de 25 martie 2015 în Bucureşti. Ludivine Hélaut, HR commu­nication project leader pe regiunea EMEA în cadrul diviziei de consultanţă în resurse umane Aon Hewitt (parte a brokerului de asigurări Aon), este unul dintre speakerii invitaţi la cea de-a zecea ediţie a HR Confe­rence, organizată anul acesta pe tema „Salariul, ultimul tabu?“.

„Nu am întâlnit niciodată un angajat care să spună: «Sunt suficient de bine plătit!». Nu cred că salariul este o pârghie de creştere a nivelului de de­vo­ta­ment profesional în rândul anga­jaţilor, pentru că retenţia angajaţilor nu depinde doar de acordarea de creşteri salariale. Totuşi, salariul poate fi un motiv pentru care angajaţii pleacă. Să ai politici de compensaţii şi beneficii care sunt ştiute şi înţelese de toţi an­gajaţii ar putea ajuta la construirea unui sentiment de corectitudine în comp­anie, iar astfel discuţiile legate de salarii să dispară“, a spus Ludivine Hélaut.

În opinia sa, principalele tendinţe în ceea ce priveşte modul în care vor fi construite pachetele de beneficii pentru angajaţi în viitor se referă la adaptarea acestora în funcţie de nevoile şi de aşteptările angajaţilor. „Beneficiile flexibile vor deveni din ce în ce mai populare în rândul statelor din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Angajaţii vor fi implicaţi în modul în care se va face distribuţia pachetului total de beneficii, pot decide să aloce o parte din bonusurile pe care le obţin pentru asigurări medicale sau pentru planurile de pensii, în funcţie de situaţia în care se află“, a mai spus Ludivine Hélaut.

Programele de pensionare sau asigurările medicale sunt în prezent printre cele mai comune beneficii acordate angajaţilor din ţările din regiunea EMEA, iar diferenţele dintre politicile din fiecare ţară sunt date de gradul de acoperire şi de contribuţiile financiare ale companiilor.

Atunci când apelează la consultanţi pentru a stabili pachetele de remunerare, angajatorii sunt interesaţi în primul rând de ceea ce oferă competitorii lor angajaţilor, ce tipuri de beneficii ar trebui să fie aduse mai mult în atenţia angajaţilor şi cum se pot comunica într-un mod simplu programele de beneficii complexe, în aşa fel încât să poată fi înţelese.

“De ce vor companiile să comunice pe tema salariilor? Cum ar trebui communicate politicile de salariazare în aşa fel încât acestea să aibă împact? Ce tip de rezultate ar trebui aşteptate în urma acestor acţiuni?”- acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care Ludivine Hélaut va răspunde în cadrul HR Conference 2015.

Peste 200 de profesionişti din domeniul resurselor umane sunt aşteptaţi la cea de-a zecea ediţie a HR Conference, eveniment care a reunit de-a lungul timpului circa 1.600 de participanţi. Mai multe detalii despre modalităţile de înscriere, despre temele de discuţie şi despre cine sunt ceilalţi speakeri ai ZF HR Conference pot fi consultate pe www.evenimente.zf.ro, secţiunea HR Conference 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO