Eveniment

Ludovic Orban despre planurile de după 15 mai: S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la şcoală

Ludovic Orban despre planurile de după 15 mai: S-a...

Autor: Cosmin Pirv

24.04.2020, 11:54 95

Premierul Ludovic Orban a declarat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o vineri dimineaţa, la sediul Ministerului de Interne cu specialişti în epidemiologie, că s-a discutat despre posibilitatea efectuării unui triaj la locurile de muncă şi în şcoli prin luarea temperaturii.

Premierul Ludovic Orba a declarant, vineri, la finalul şedinţei Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că s-a discutat metodologia care va fi aplicată odată cu relaxarea restricţiilor.

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau şcoală prin luarea temperaturii. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii. La aeroporturi, termoscanerele ar putea să fie folosite şi la sosire şi la plecare”, a declarant Orban.

Acesta a precizat că şi elevii vor fi obligaţi să poarte măşti la şcoală.

„Preşedintele a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii este pentru spaţii inchise. Dacp se vor deschide şcolile, copiii vor fi obligaţi să poarte şi ei”, a mai spus şeful Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO