Eveniment

Lui Isărescu i-a revenit optimismul: Economia este stabilă şi este pregătită pentru un nou ciclu de creştere

Isărescu la forumul GCC: Economia este stabilă şi este pregătită pentru un nou ciclu

Autor: Gabriel Razi

09.03.2011, 10:54 24

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României a datasigurări investitorilor străini prezenţi la forumul de afaceriromâno-arab Gulf Cooperation Council că nu au de ce să se teamăpentru că în prezent economia este pe drumul cel bun.

"În prezent economia este stabilă şi este pregătită pentru unnou ciclu de creştere economică sustenabilă", a declarat MugurIsărescu.

Guvernatorul BNR a adăugat că economia îşi revine după doi anide corecţie dureroasă, precizând totodată că există o probabilitatemică ca noi dezechilibre să reapară în condiţiile aplicăriipoliticilor corecte.

La finele lunii februarie, guvernatorul BNR atenţiona căcreşterea economică nu poate fi realizată prin stimulareaconsumului: "Stimularea consumului în condiţiile actuale înseamnă orevenire la deficite externe mari şi la problema sustenabilităţii.Ne va finanţa cineva deficite externe mari de 6-8%? Am trăit şi amvăzut. Am vrut corecţie mai mică, dar a fost mai mare din cauzafactorilor externi. Proiecţia noastră iniţială era legată deaceastă corecţie cam de la 13-14% spre 8%".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO