Eveniment

MAI: Echipajele SMURD din ţară se deplasează cu dificultate din cauza zăpezii

MAI: Echipajele SMURD din ţară se deplasează cu dificultate din cauza zăpezii

Autor: Mirabela Tiron

06.02.2012, 14:39 96

Pompierii militari continuă să distribuie alimente şi băuturi calde celor care au nevoie şi asigură necesarul de apă potabilă locuitorilor din localităţile afectate de temperaturile scăzute ce au condus la defecţiuni ale conductelor principale, potrivit datelor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Oficialii MAI au transmis că echipajele SMURD din toată ţara se deplasează cu dificultate din cauza troienelor mari de zăpadă şi a viscolului pentru a oferi îngrijire de specialitate unui număr mare de persoane şi pentru a prelua şi transporta la unităţile spitaliceşti cazurile grave. Ei nu au precizat câţi oameni blocaţi în zăpadă au solicitat ajutor.


La Lehliu Gară aproximativ 150 de persoane surprinse în tiruri sau autoturisme de zăpezile abundente au fost conduse de pompierii militari către adăpostul amenajat în incinta primăriei unde autorităţile locale au oferit băuturi calde.

La Drajna şi Fundulea au fost, de asemenea, ajutate 43 de persoane afectate de viscol şi căderi de precipitaţii abundente. Acestea au beneficiat de cazare în spaţii încălzite. La Borcea se deplasează un echipaj de pompieri cu un autovehicul de intervenţie ARO pentru a prelua de urgenţă o persoană care necesită o intervenţie chirurgicală.

Pentru preluarea a şase persoane surprinse de viscol în localitatea Drajna, un echipaj al Secţiei de pompieri Dragalina s-a deplasat cu un autocamion de intervenţie.

Oamenii au fost transportaţi de către cadrele militare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi la Slobozia, unde intenţionau să ajungă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO