Eveniment

Mai greu cu lohn-ul la Dambovita

10.08.2004, 00:00 27

Producatorul de incaltaminte din piele Dambovita Bucuresti a obtinut in primul semestru al anului un profit de 95.000 euro (3,8 miliarde lei), in scadere in euro cu 57% comparativ cu profitul din perioada similara a anului precedent.
Compania a realizat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 1 milion euro(40,8 miliarde lei), vanzari  aproximativ egale in euro comparativ cu cele inregistrate in anul precedent. In lei, cifra de afaceri a inregistrat o crestere usoara de 5,4%.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati  pentru a oferi comentarii referitor la aceste rezultate.
Dambovita a obtinut din activitatea de exploatare un profit brut de 124.000 euro(5 miliarde lei), cu 53% mai redus in euro comparativ cu primul semestru din 2003. Cea mai mare parte a profitului din activitatea de exploatare, in suma de 89.000 euro, din acest an a fost obtinut din vanzarea de active disponibile ale societatii.
Din activitatea financiara, compania a inregistrat o pierdere de 51,2 milioane lei, ca urmare a diferentelor nefavorabile de curs valutar inregistrate la incasarea creantelor in valuta.
Cea mai mare parte a productiei de incaltaminte a Dambovita in primul semestru a fost reprezentata de incaltamintea pentru export in sistem lohn, cu o pondere de 99,6%.
Dupa prima jumatate a anului, societatea avea o serie de facturi neincasate, cea mai ridicata ca valoare dintre acestea fiind reprezentata de creanta fata de societatea Monterosa Spa din Italia. Factura companiei italiene, in valoare de 4,7 miliarde lei, urma sa fie achitata in luna iulie.
Compania italiana este si furnizorul fata de care Dambovita avea cele mai mari datorii, in suma la sfarsitul semestrului de 604 milioane lei.
In primul semestru, in cadrul Dambovita s-au realizat investitii de 235.000 euro. Compania este controlata de salariati, care detin 40% din actiuni. Cel mai important actionar minoritar este persoana fizica Calin Boiangiu, raportat cu o participatie de 10% in cadrul societatii.
Dambovita are un capital social de 26,9 miliarde lei, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 3.560 lei.
Actiunile Dambovita sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, in prezent aceste titluri fiind suspendate de la tranzactionare in vederea transferului lor pe platforma tehnica a Bursei de Valori. Ultima tranzactie cu actiunile Dambovita s-a perfectat la pretul de 6.000 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei,  la aceste pret, fiind de 1,1 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO