Eveniment

Mai mulţi mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina unde lucrau s-a surpat

Mai mulţi mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

05.10.2017, 15:17 454

Trei mineri sunt prinşi sub pământ, după ce o galerie din mina Lupeni s-a surpat, mai mulţi angajaţi reuşind să iasă la timp.

Accidentul a avut loc joi după-amiaza, iar potrivit primelor informaţii mai mulţi mineri au reuşit să iasă la timp. Trei angajaţi au fost însă suprinşi de malul de pământ.

”Este greu de estimat durata intervenţiei, depinde de condiţiile de la faţa locului”, a declarat prefectul de Hunedoara, Fabius Szekely, la Antena 3.

Acesta a precizat că a fost anunţat şi ITM şi că se va face o anchetă privind condiţiile de lucru din mina Lupeni.

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat joi ministrului Energiei, Toma Petcu, să meargă la Hunedoara, după ce o galerie s-a surpat la mina Lupeni, iar trei mineri au rămas prinşi sub pământ.

"Se efectuau lucrări de montare a unor stâlpi de susţinere într-o zonă de mierit. În timpul acestor lucrări s-a produs o prăbuşire. În urma prăbuşirii, opt din cei 11 mineri au reuşit să iasă la suprafaţă, trei dintre ei sunt în continuare acolo. Nu ştim care este situaţia. Am convocat de urgenţă echipa de intervenţie şi de salvare. Ea a fost constituită şi a intrat în mină. Căutările sunt în plin proces şi aşteptăm şi suntem încrezători că vor avea rezultate deosebite”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Energiei, Toma Petcu.

El a mai spus că, în urma solicitării premierului Mihai Tudose, va pleca de urgenţă la Lupeni în cursul zilei de joi, la bordul unui elicopter pus la dispoziţie de MAI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO