Eveniment

Majorare de capital de 6 mil. euro la Generali

04.03.2005, 00:00 11

Compania Generali Asigurari a anuntat ca-si va majora capitalul social cu peste 6 milioane de euro (240 mld. lei), pana la 300 mld. lei (aproape 8 mil. euro) pentru a face fata noilor cerinte de capital impuse societatilor de asigurari de procesul de aderare la UE, dar si pentru a da un semnal ca are intentii mai agresive pe piata.


"Majorarea arata ca incepem sa ne miscam, sa avansam. Este un sprijin clar pentru activitatea din Romania a companiei mama", a explicat Tudor Moldovan, director general adjunct al companiei.


Generali este cea mai mare companie de asigurari din Italia si una din primele trei din Europa, dar pana acum nu a ajuns in primele cinci societati din Romania din punct de vedere al cotei de piata.


Aceasta este prima injectie de cash facuta de grupul Generali in compania romaneasca, prin filiala sa din Viena, care se ocupa de toate investitiile societatii in Europa Centrala si de Est.


Pana acum, strategia a fost de crestere organica a societatii, majorarile succesive de capital bazandu-se doar pe profitul obtinut in Romania.


Competitia de pe piata asigurarilor devine insa din ce in ce mai acerba, ratele de crestere sunt ridicate, asa incat societatile au nevoie de tot mai mult capital pentru a se impune pe piata.


"Majorarea se va face in etape. Probabil vor fi ceva investitii in titluri de stat, dar vom investi in primul rand in dezvoltarea companiei", a spus Moldovan.


El a estimat ca anul acesta compania isi va dubla personalul din head-office, unde acum lucreaza circa 120 de oameni.


Generali a avut anul trecut prime brute subscrise de 24,5 milioane de euro (991 mld. lei), in crestere cu circa 10% in euro fata de anul anterior.


Primele brute incasate au fost de 24 mil euro (972 mld. lei), cu 20% mai mult decat in 2003. Cresterea este in linie cu evolutia pietei totale a asigurarilor, care a avut la nivelul primelor brute incasate o majorare de 22% anul trecut, pana la 788 mil. euro.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO