Eveniment

Managerii se aşteaptă la vânzări mai mari în comerţ, scădere în construcţii

Autor: Mediafax

29.11.2012, 00:00 50

Managerii companiilor se aşteaptă pentru perioada noiembrie-ianuarie la creşterea activităţii din comerţ, stabilitate în industria prelucrătoare şi scăderi în servicii şi construcţii, în raport cu cele trei luni anterioare, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Concluziile au fost obţinute prin intermediul unor anchete de conjunctură, în urma estimărilor făcute de manageri cu privire la tendinţele activităţii economice. Anchetele indică soldul conjunctural, obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -1%). Pentru fabricarea pielăriei şi a încălţămintei se va înregistra o tendinţă de creştere (sold conjunctural +17%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată (sold conjunctural +9%). În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -6% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO